BEZIENSWAARDIGHEDEN

Château de Bonaguil in Fumel

Le plus beau château-fort de France 40 km van Lous Rouquets en zeker een bezoek waard.

Château de Bonaguil

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Château de Bruniquel in Bruniquel

Bruniquel is een oud terrasdorp in de Tarn-et-Garonne, met nauwe, schuin lopende straatjes. Het vormde een doorgang voor handelaren en een halteplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella (65 km van Lous Rouquets).

Impressie Château Bruniquel

Château Bruniquel

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Musea

Er zijn in de omgeving diverse musea: Ingres in Montauban, het museum Marcel Lenoir in Montricoux, de abdijkerk en het kloosterhof van Moissac, het museum van de foie gras in Frespech (30 km van Lous Rouquets).

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Tuinen

Voor tuinliefhebbers is er veel moois te zien in de Watertuinen in Carsac en de tuinen van Marqueyssac in Vézac, beiden in de buurt van Sarlat, of de tuinen van Cadiot in Carlux. Een mooi manier om Cahors te ontdekken is via de 25 geheime tuinen van Cahors.

Voor deze tuinen is het wel wat verder rijden (110 km van Lous Rouquets) maar in combinatie met een dagtrip goed te doen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Grotten

In de omgeving zijn diverse grotten te bezichtigen, de bekendste zijn de grotten van Pech Merle vlakbij St-Cirq Lapopie en Roquemadour. De Gouffre de Padirac heeft een afdaling per lift of te voet van 103 meter. Hier kan met een bootje een tocht worden gemaakt om de ondergronds galerijen te bezichtigen (100 km van Lous Rouquets).

Impressie Gouffre de Padirac

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Varen

Wie van varen houdt kan een pleziervaart maken op het Canal des Deux Mers of een tochtje maken op de Lot met bezoek aan diverse stadjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Walibi Aquitaine

Voor de kinderen is een bezoek aan Walibi een belevenis, 70 km van Lous Rouquets Informatie Walibi

Survivalpark Cap Nature bij Cahors (40 km van Lous Rouquets), een echt avonturenpark voor jong en oud!

ACTIVITEITEN

Autotochtjes

Er zijn diverse uitgestippelde autoroutes beschikbaar. Als u een tochtje door de omgeving maakt bezoek dan zeker één van de vele Châteaux die de beroemde Cahors wijnen maken.

Vakantiegids Midi-Pyrenees