STEDEN IN ZUID FRANKRIJK

Lauzerte

Lauzerte is een gemeente in het departement Tarn-et-Garonne (regio Midi-Pyrénées) en staat op de lijst van mooiste dorpen van Frankrijk. Het middeleeuwse Lauzerte, oorspronkelijk een vesting, ligt op de weg tussen Cahors naar Moissac.

Het dorp is het hart van de AOC Chaselas de Moissac (druivenras) en de productie van de meloenen van Quercy. Daarnaast is de streek bekend om zijn boomgaarden, zonnebloemen, maïs en lavendel.

STEDEN IN ZUID FRANKRIJK

Lauzerte

Sinds de middeleeuwen is het dorp een halte op de Via Podiensis, één van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. De pelgrims komen van Montcuq en gaan daarna naar de Sint Pietersabdij van Moissac.

Het dorp zelf heeft voor de zomer een activiteiten programma die u kunt bekijken op de website van de “ VVV “ van Lauzerte. agenda Lauzerte

Zo is er een zolderverkoop (vide grenier) in juli en een antiekmarkt (brocante) in augustus. Er worden ook muziekavonden georganiseerd en in de zomermaanden kan er gezamenlijk gegeten worden aan lange tafels.

Lauzerte ligt 5 km van Lous Rouquets

STEDEN IN FRANKRIJK

Moissac

Omringd door water en groen, te midden van heuvels met fruitbomen en veelbelovende wijngaarden, ligt de mooie plaats Moissac. Dit gezellige stadje ligt ook op de wandelroute GR.65 (St.-Jacques de Compostella). Het bekendste en meest begane wandelpad van Europa.

Tijdens de zomer zorgen concert avonden en het festival de la Voix ( half juli ) voor veel gezelligheid. Moissac ligt 17 km van Lous Rouquets
Impressie Moissac
Klooster Moissac

STEDEN IN ZUID FRANKRIJK

Saint-Cirq Lapopie

Het dorp Saint-Cirq Lapopie is 100 meter boven de rivier de Lot op de rotsen gebouwd. Het is een van de mooiste plekjes van de Lot vallei en staat zelfs bekend als een van de mooiste stadjes van Frankrijk.

De meeste huizen zijn smal, met steil hellende platte leisteen of terracotta pannendaken.

De steegjes met arcaden winkelgevels van ooit bloeiende ambachten herinneren aan de rijkdom die Saint-Cirq Lapopie heeft gekend. Meer recentelijk werd het dorp een favoriete schuilplaats van kunstenaars en schrijvers. St-Cirq Lapopie ligt 70 km van Lous Rouquets.

Saint-Cirq Lapopie

STEDEN IN FRANKRIJK

Cahors

Cahors ligt in een meander van de rivier de Lot en is bijna volledig omgeven door water. De vele oude gebouwen en bruggen weerspiegelen de historie van de stad.

Cahors ligt op 40 km van Lous Rouquets

Impressie Cahors

STEDEN IN FRANKRIJK

Montcuq

Het plaatsje Montcuq, 16 km van Lous Rouquets, is een gezellige plaats voor een terrasje en de zondagmarkt. Montcuq heeft een bijzondere toren.

Impressie Montcuq