We hebben ons ‘propriété’ gekocht met een bestaand zwembad. Het zag er prachtig uit.

Na 1 jaar voelden we kleine bobbeltjes op de wanden. Na 2 jaar werden de bobbeltjes groter. Oeps.

Wat bleek? We hebben een polyester zwembad en – net als bij polyester boten – kan er osmose ontstaan. De bobbeltjes worden groter en gaan uiteindelijk knappen en als je dan nog steeds niets doet, gaat het lekken. Nu zijn er niet zo heel veel bedrijven die dit repareren maar na veel vragen en verwijzingen en prijsopgaven hebben we een bedrijf gevonden die ons zwembad wilde behandelen. Echter, dit kan niet het hele jaar door want de nieuwe coating moet bij een bepaalde temperatuur worden opgebracht (bij voorkeur in de zomer) en het mag niet na het regenseizoen. Een leeg zwembad is licht en kan door ondergronds water worden gelicht en gaat dan knappen. Maar eind september zijn we begonnen.

Het zwembad moest eerst leeg. 45000 liter water weg laten lopen. Daarna werd het hele bad geschuurd. Stinken, gevaarlijke stoffen komen vrij, dus een beschermend pak. Daarna wordt er “behangen “met een soort glasvezel, dit wordt geïmpregneerd, gevolgd door 2 coatings en een verf. En het mag vooral niet regenen!

Het is gelukt. Nu moet het 2 weken uitharden en dan moet het water er weer in. Gelukkig hebben we een Indien Summer, we boffen. En voor het nieuwe seizoen hebben we weer een prachtig verwarmd zwembad.